Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???

Αποκαλυπτικός για τη μεγάλη κλοπή των ελληνικών θησαυρών από τις ναζιστικές δυνάμεις στη διάρκεια της κατοχής είναι ο Γκούντερ Σέμπελ, διευθυντής του μουσείου Pfahlbaumuseum, το οποίο το αμέσως προσεχές διάστημα θα επιστρέψει 8.000 σπάνια ευρήματα στην ελληνική κυβέρνηση.
Μιλώντας αποκλειστικά στη Real News, τόνισε με έμφαση πως «οι θησαυροί αυτοί είναι δικοί σας και πρέπει να βρίσκονται στην Ελλάδα. Θεωρώ αυτονόητο ότι σας ανήκουν. Μοχθώ για την επιστροφή τους και έκανα μεγάλο αγώνα για να τα συγκεντρώσω από διάφορα γερμανικά μουσεία».
Το πολύτιμο αυτό αρχαιολογικό υλικό πρόκειται να επιστρέψουν οι γερμανικές αρχές στη χώρα μας ως «λεία πολέμου» και οι σχετικές διαδικασίες επαναπατρισμού βρίσκονται στο τελικό στάδιο.
«Η θέση των αρχαίων αυτών αντικειμένων είναι στον τόπο όπου βρέθηκαν και η μελέτη τους πρέπει να γίνεται εκεί. Αυτό πιστεύω τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου» τονίζει ο Γ. Σέμπελ που είναι επίσης καθηγητής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο του Τίπινγκεν, γράφει το δημοσίευμα.
Πίσω από τη συμφωνία ανάμεσα στο Βερολίνο και την Αθήνα για τον επαναπατρισμό του θησαυρού, κρύβεται ο πολύχρονος αγώνας του Γ. Σέμπελ προκειμένου να συγκεντρώσει, να ταξινομήσει και να μελετήσει τα διάφορα τμήματα των αρχαίων κομματιών, που έφθασαν τελικά τα 8.000, από αγγεία της Νεολιθικής Εποχής με χρονολογίες που ξεκινούν από το 5300 π.Χ.
Αυτή θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για την Ελλάδα να αρχίσει να ζητάει Ελληνικά μνημεία από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που κλέψανε κομμάτια της Ελλάδας κατά καιρούς
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου